Шоколадови бисквити

След Коледа, най-любимият ми празник е денят на детето! Спомените от първите 6 години от моя живот са толкова пъстри и радостни, че няма как да не свързвам датата 1 юни с началото на приказно лято, отбелязано с много забавни моменти и изненади. След като обаче престанаха да ми честитят празника, аз започнах да го празнувам с още по-голям ентусиазъм и мисля тази трaдиция да продължи докато стана поне на 66. Дори тогава изкушението, на което винаги ще се отдавам без грам чувство за вина, ще си остане шоколадът. Ето защо на днешния празник ще ви споделя една лесна и страхотна рецепта за шоколадови сладки, която приготвих за малко по-различен повод, който, в зависимост от гледната точка, може да бъде приет като завръщане към детството ;)
Продукти:
 • 200 г масло на стайна температура, меко
 • 50 г пудра захар
 • 115 г черен шоколад за бисквитите + 150 г за декорация след изпичането им
 • 30 мл силничко кафе
 • 200 г брашно
 • 50 г царевично брашно
 • бадеми
Начин на приготвяне:
 1. Шоколадът се разтопява на водна баня (или микровълнова печка на по-ниска степен). 
 2. В купа се разбиват маслото и пудрата захар. Добавя се разтопеният шоколад, а след него и кафенцето. 
 3. Разбива се, сипва се брашното (обикновеното и царевичното) и се бърка, докато стане приятно на цвят и вкус. Всъщност, сместа, която се получава, не е достатъчна подсказка за това колко вкусни всъщност са бисквитите, защото е леко сивкава и бледа, но щом се изпече.. ммм... скоро ще правя пак!
 4. Разпределяте с пош или както ви е удобно сместа във формата на бисквитки, като не трябва да са нагъсто, защото се разширяват леко при печене.
 5. Ако сте взели сурови бадеми (или бланширани), сега е моментът да ги сложите в средата на сладката и да изпечете всичко заедно. Аз обаче бях взела печени бадеми и ги закрепих за сладките с шоколад. 
 6. Пекат се на 190 градуса за около 15 минути. Когато са поизстинали, се топват в разтопен шоколад (по-точно тяхната основа) и се оставят върху готварска хартия, за да се втвърди шоколадът.

Весел празник на всички деца, без значение от възрастта им! :)

Коментари

Популярни публикации