Aromas House - за вашите сладки идеи

Представям ви Aromas House в контекста на предстоящия празник Halloween, но със същия успех можеше да е по повод Великден, Коледа или просто някой от многото наши и чужи празници. Това е магазин, който може да ви спечели славата на популярен сладкар сред приятелите, дори да направите най-обикновено мъфинче, защото нищо не е обикновено, когато е в симпатична шарена кутия с формата на къщичка или пък с кацнал хартиен паяк върху глазурата. ;)

Aromas House е място, от което най-често се снабдявам с фондан, резци, формички, смеси, калъпи и какви ли не други неща, за които дори не бях чувала преди 2-3 години, затова - ако има някой, който не е попадал на този магазин, нека се чувства поканен да прочете тази статия подробно.
Преди вече много време, когато си мислех, че красивите фотографии на стилизирана храна и чаровни десерти могат да бъдат открити само в англоезичните блогове и сайтове, стана така, че случайно попаднах на сайта на Aromas House. Спомням си, че само при първото си посещение прекарах там повече от 3 часа, без да правя нищо друго, освен да разглеждам категориите и продуктите, подредени в онлайн магазина. 3 часа!!! На следващия ден повторих. :) След това вече нищо не беше същото - не само имаше откъде да си купя куп интересни неща и то тук, в България, а дори назряваше мисълта да се опитам сама да направя нещо красиво. Направо не можех да си намеря място от кеф!Към днешна дата магазините с подобни стоки започнаха да стават повече и ще се радвам да ви представям още много места, които ще ви помагат в реализирането на вашите творчески кулинарни идеи, но конкретно този магазин беше първият, от който започнах да опознавам богатия свят на декоративното изобилие и си остава мястото, към което тая най-топли чувства.


Мога да ви го препоръчам по няколко причини. Една от тях е, че разнообразието от продукти е страхотно, а друга - че има лично отношение към клиентите. Всеки път, когато съм издирвала нещо, свързано с някаква поръчка, хората са се отзовавали и са ми помагали. Жената, с която ще се запознаете, ако отидете на място (Софияул. "Неофит Рилски" 58), може много подробно да ви разкаже кое как се използва и да ви посъветва за някои неща, което е доста полезно за всеки начинаещ декоратор. 

Искам да ви помогна да прецените дали това е вашето място, затова ще ви изброя някои от продуктите, които ще намерите в този магазин: • фондани и марципани в различни цветове
 • резци с много различни форми (метални, пластмасови и такива с бутало)
 • комплекти и индивидуални декорации за мъфини (чашки и разни стърчащи хартиени картинки като балерини или пък черепчета)
 • готови смеси и глазури
 • всякакви празнични кутии за мъфини и торти
 • прахообразни, гелообразни и въобще всевъзможни боички за храна
 • пошове и специфични накрайници
 • поставки и други неядливи декорации
 • шоколадови копченца (млечни, черни, бели, розови...)
 • инструменти за оформяне на фигурки от фондан
 • аромати и есенции
 • силиконови калъпи и тавички
 • и т.н. вижте тук 


Aromas House се намира на ул. "Неофит Рилски" 58 и работи от понеделник до събота. В работни дни работното време е от 10:30 до 19:30, което е много удобно за всички, които работят далече и ще им трябва време да стигнат до центъра след работа. В събота пък може да се класирате до 16:30. Ако ви е хрумнало обаче в неделя по обяд, че имате нужда от форма за печене с формата на мече например, винаги може да си я поръчате онлайн, което дори си е оферта, защото по този начин пестите 10%. Аз никога не съм се възползвала от тази отстъпка за поръчки по интернет, защото ходенето до магазина ми доставя голямо удоволствие и винаги си тръгвам с повече неща от предвидените. 

На всички, които в момента откриват този свят от кулинарни изкушения, желая развихрено въображение и много вдъхновение!

Коментари

Популярни публикации