Домът е там, където е сърцето


Ich hab' mein Herz in Heidelberg verloren,
In einer lauen Sommernacht.
Ich war verliebt bis über beide Ohren
Und wie ein Röslein hat ihr Mund gelacht.
Und als wir Abschied nahmen vor den Toren
Beim letzten Kuß, da hab ich's klar erkannt:
Daß ich mein Herz in Heidelberg verloren.
Mein Herz, es schlägt am Neckarstrand.Тереза е от тези хора, които не просто виждаш, а и усещаш: широка и топла усмивка, приветливо излъчване и искрящ поглед. Става ти ведро и щастливо дори само от факта, че сте разменили няколко думи, а когато прекараш с нея цял един ден, батериите ти с позитивизъм са се напълнили догоре. 

За много от вас Тереза е човекът, който с усмивка ви приканва да не се отказвате по средата на упражнението по пилатес, докато се учите да изпълнявате правилно нейните инструкции. Отдадена е тялом и духом на това да ви раздвижи, сгрее и накара да се почувствате по-щастливи. Идеята да бъде инструктор по пилатес отдавна е превърната в реалност и намира отражение в нейната школа Pilates with Teresa

Срещата ни днес започва в залата, където с лекота и грациозност нашата домакиня раздвижва чарковете на присъстващите. Няма как да бъде по друг начин - светът на Тереза не е строго ограничен между четирите стени на нейния дом, така че гостуването в него може да се случи и извън оградата на нейната любима градина, а защо не и на съвсем различни географски ширини. Истинската любов на Тереза е красивият Хайделберг, но докато дойде време на ѝ гостуваме в родината на Гьоте, ще се приютим в нейната къща, където наближаващият празник Halloween вече е започнал да провокира въображението на нейните обитатели. 

Пригответе се за едно тематично приключение На гости на...

Тереза КириловаИдвам на гости и на масата откривам вкусен тиквеник (съвсем тематично), апетитни зрънца грозде без семки, палмова захар и ароматен чай, който изпивам до последната глътка, защото Тереза ми е обещала по този начин да постигна определен баланс. Компанията ни е голяма и се състои само от момичета: ние двете, малката Йоана, която току-що е станала от сън, а Камбанка и Рапунцел са само част от знатните особи, с които ще проведем този приятен разговор. Встрани от нас, облегната на стената, се е разположила голяма плоча с надпис R.I.P. и това не бива да ви изненадва - все пак наближава Halloween, а ние се намираме в дома, който три години по ред печели състезанието за декорация на тикви в училището на по-голямата дъщеря на Тереза - Калина.


Двете картини са спомен от Хърватска.
Любимото място на Тереза в нейния дом е градината.

Нашата домакиня е страхотен инструктор по пилатес, умее да рисува и е съвсем способна да направи чудеса с една тиква, но се изненадвам, когато разбирам, че любимото ѝ хоби всъщност е градинарството. На въпроса ми къде можем да открием следа от нейно хоби, тя отговаря: "В градината!". Завъртам глава към прозореца, където все още зеленее пухкав килим от трева, а тук-там има по някое паднало листенце от асмата. По-късно ще излезем, за да разгледаме какво си отглежда Тереза, но в момента съм запленена от историята за миналогодишното Halloween състезание, за което Тереза отглежда огромна тиква, американски сорт, като е положила всички усилия, за да я предпази от атмосферните влияния, изграждайки ѝ истинска къщурка. Тази година няма такава тиква, защото грижите за нея са си като за малко коте, но макар и без тиква собствено производство, сигурна съм, че в училището на Калина ще има победител за четвърта поредна година. Аз пък реших да провокирам домакинята ни с една задача и ѝ оставих една мини тиквичка за дълбаене - очаквайте скоро да ви споделя резултата. ;)Ето и някои от произведенията от предишните години, които, сигурна съм, ще ви вдъхновят да направите и вие нещо различно този Halloween:Чудя се какво е отношението на Тереза към детската стая: дали трябва да е с изчистени цветове, без излишни детайли, или пък артистична душа като нейната ще е заложила на цели приказни декори с принцеси и пухкави животинки. Поканена съм от една русалка, която не обича водата, да се кача заедно с всички и да видя сама за себе си. Озовавам се на едно меко килимче в стаята на Калина и си давам сметка, че оранжевото определено е любим цвят на момичетата в този дом. Отговорът на моята чуденка е детска стая в спокойни цветове, чиито прозорци също гледат към градината, а там е естественото ѝ продължение:


А какво прави Тереза, когато остане сама вкъщи? Обича да чете книги. Отиваме да проверим какво ще открием на нощното ѝ шкафче и намираме купчинка книги, които чакат своя миг между игрите, тренировките и подготовката за веселия празник в края на месеца:
Като стана дума за празника, много ми е интересно как протича подготовката при това весело семейство. Момичетата се захващат с тиквите, като всяка една от тях взима участие в дълбаенето. Тереза обаче отговаря за костюмите и държи винаги да са съчетани и абсолютно изпипани до най-малкия детайл: перуки, гримове, рокли и аксесоари - всичко трябва да е на лице! Докато обсъждахме приготовленията за Halloween, малката Йоана се превръща в принцеса с надиплена розова рокличка, така че продължаваме да пием чая си в компанията на още една знатна особа. Понеже не мога да ви издам каква е идеята за маскировка за предстоящия празник тази година, ще ви покажа два от костюмите на Тереза от минали години:
Нещо, което ми направи впечатление в дома на Тереза, е, че няма стая, в която да липсва картина (или дори залепени стикери по стените в детската стая и в банята), затова ми се прииска да я попитам: Ако домът ти беше галерия, какво щяхме да видим в нея? Съвсем бързо дойде и отговорът: "Щеше да е изложба на Петя Константинова!". Оказва се, че това е любима художничка на Тереза и си мисля, че стилът много ще ѝ отива.

Преди да си тръгна, искам да я разбера още нещо: "Кои са трите предмета, които би взела със себе си, ако ти кажат, че утре отиваш да живееш в дворец в Германия?"
Фотоапарат, раница и шал са нещата, които първо ѝ идват на ума. Шалът, оказва се, е любим аксесоар на Тереза, защото от обикновено средство, с което да обогатиш тоалета си, лесно може да се превърне в топла прегръдка или дори в килимче за пикник сред природата.

Нямам търпение да направим такъв пикник някой ден! 

Сигурна съм, че ви беше приятно да гостувате заедно с мен при Тереза и че сте се вдъхновили за 31-ви октомври. След това обаче не забравяйте да се вдъхновите за подготовка за коледните празници и този път нямам предвид менюто, а по няколко посещения на пилатес с Тереза на седмица, така че да влезете в страхотна форма и да не се притеснявате от нищо. Странични ефекти има и това са: по-добро самочувствие за вас и пристрастеност към нейното мило отношение. Ако пък имате бебе под ръка, Тереза провежда и специални часове "Пилатес за мама и бебе". Звучи страшно сладко, нали?

Коментари

  1. Това с шала ми хареса много - и аз обожавам шалове и постоянно им намирам нови приложения :)

    ОтговорИзтриване

Публикуване на коментар

Популярни публикации