Коледна камбанка от кофичка за шоколадово мляко

По принцип не съм от тези хора, които превръщат всеки боклук вкъщи в нещо ново, преобразяват го и му се радват. Напротив: разни инсталации от пластмасови шишета, кенчета и найлони ме изпълват с тих ужас, но понякога се случва да ми остане такъв боклук, който си "проси" разкрасяването. :) Като тези опаковки от локум под формата на щайгички например. 

Е, днес ще ви разкажа как да си направите коледна камбанка от кофичка за шоколадов млечен десерт. Формата е толкова подходяща, че дори не мога да кажа, че е кой знае каква идея - просто е толкова очевидно, забелязва се още докато си похапвате... 
Какво ще ви е необходимо:

 • кофичка от млечен десерт с формата на камбанка (тази конкретно е от Lidl)
 • шишарки и капачета на жълъди, които сте събрали през есента
 • малка пръчка канела
 • панделки - една широка и една тясна
 • топче (пластмасово или от филц)
 • боичка (аз използвах златната акрилна, номер 784 на Marabu)
 • четка
 • силиконов пистолетКакво да правите:

В процес на лепене
 1. Измийте хубаво кофичката, подсушете я, продупчете дупка в центъра на дъното и започнете да нанасяте боята. Тъй като моята кофичка не беше с етикет, а с информация, директно отпечатана върху пластмасата, трябваше да нанеса много слоеве боя, за да получа добро покритие. Мисля, че около 7 пъти боядисвах, изчаквах да изсъхне и след това нанасях нов слой. Но беше приятно. :)
 2. През дупката промушете по-дебелата панделка и вържете възел в основата, където няма да се вижда - това е "дръжката", за която ще виси камбанката. 
 3. Със силиконов пистолет съединете капачето от жълъд и топчето - изберете съответстващи размери. Вържете панделка за дръжката на капачето и завържете/залепете другия ѝ край в основата при широката панделка. 
 4. Пак с помощта на силиконовия пистолет залепете шишарките. Може и да ги оцветите, ако имате желание. 
 5. Вържете панделка на канелата и я поставете там, където искате да е лицето на камбанката. Готово!


Това е най-лесният и бърз начин да преобразите една кофичка. Може обаче да се развихрите съвсем и да направите декупаж, както смятам скоро да направя и аз. Просто поставете хубава основа (отново с боя, желателно бяла) и отгоре използвайте салфетка или специална хартия. 

Пожелавам ви приятни мигове с това занимание и очаквам с нетърпение да споделите какво сте направили

Коментари

Популярни публикации