Студио Шкаф А

!NB! От февруари 2015 Шкаф А изцяло пренасочва дейността си към втория си магазин, който се намира в Ринг мол. Макар и на друго място, красотата в Шкаф А и вълшебните неща, които може да откриете там, си остават непроменени. Статия също ще остане без промени, защото така видях магазина за първи път и такова беше усещането, което исках да ви предам:

Представете си, че се разхождате спокойно навън и отбивате времето, което трябва да мине преди началото на едно женско събиране на сангрия и домашна лютеница. Комбинацията е невъобразима, но както всички знаем - в женските събирания няма нищо предвидимо и винаги завършват неочаквано. Преди обаче да се съберете с вашето другарче по чаша и вилица, трябва да кръстосате няколко софийски улици, за да насърчите времето да лети по-бързо. Разхождате се, буквално зяпате по витрините и най-накрая очите ви се спират на място, което сякаш е създадено точно за вас - точно за момента, в който ще го откриете и ще прекрачите прага му. За едно такова магазинче ще ви разкажа и е важно да подчертая, че използвам умалителното, не защото мястото е малко, а защото въпреки размерите си, е изключително уютно, гостоприемно и романтично. 
Студио Шкаф А се намира на бул "Ген. Скобелев" 59 и в интерес на истината няма как да го подминете, дори да искате. Витрините просто ви привличат като магнит, врата ви нашепва да я отворите, а това, което виждате още от прага, е толкова привлекателно, че е нужен само миг, за да потънете вътре изцяло. Нещото, което най-много ми допада в магазина, са отделните "стаички" - това са обособени кътчета, в които можете да намерите декорация и полезни вещи за дома, подредени по стаи: детска, дневна, трапезария, баня, даже и лятна кухня (поне аз така я наричам). Виртуално ще ви разведа из тези кътчета, но нещата, които успях да уловя с фотоапарата си, са само една малка част от всички прекрасни аксесоари за дома, на които се любувах, докато снимах, така че не очаквайте от тази статия да е напълно изчерпателна.

Хайде да потегляме! :)Ще тръгнем от банята. 


По време на престоя ни в Париж тази есен за кратко успях да се вмъкна в едно магазинче, което по чудо работеше в неделен ден. Беше място, в което можеха да се открият всякакви аксесоари за банята и за най-приятните ритуали, които извършваме там: глезотийки под формата на сапуни, ароматни възглавнички, сапунерки, хавлии, ароматни соли и какво ли още не. С мъка излязох от този магазин и съвсем няма да преувелича, като ви споделя, че чувството на откривател на страхотни неща ме навести отново, и то точно докато разглеждах отделеното кътче за банята в Студио Шкаф А. Пренесох се във Франция, не само защото много от продуктите, които ще намерите тук, са именно от тази страна, а и защото всичко е подредено точно както трябва: малка ваничка, преливаща от кремави квадратни кутийки, кошничка с красиво опаковани сапунчето, вази с цветя, ароматни свещи, красиви аксесоари, ароматизатори в различна романтична форма и етерични масла... Навсякъде се усеща вниманието към детайла. 

Човекът, който стои зад тези малки вълшебни детайли и изобщо зад всичко, до което ще се докоснете, когато влезете  в Студио Шкаф А, се казва Миглена Стумбова. Един лъчезарен пазител на шкафа, който го открехва за вас, за да можете спокойно да надникнете в този по-красив свят и да си вземете малко магия за вкъщи. Меги е интериорен дизайнер. Основното, което я отличава сред другите собственици на подобни места, е способността ѝ да създава уют и топла приятелска атмосфера. Това се усеща ясно в студиото, но и в отношението ѝ към хората - без дистанция, без предразсъдъци и излишна предпазливост. Професията ѝ и желанието да подари на останалите това прекрасно място са съчетани по възможно най-добрия начин.В огледалото в банята се отразяват различните табели с любопитни надписи, но ние ще отместим поглед от тях и ще го насочим към съседната стена, на която има едно друго огледало, закачено в

детската стая 


Едно миниатюрно апартаментче за сладки мъници, това е то! Толкова е кукленско, толкова е чаровно, че не се изисква особено богато въображение, за да си представите как някоя малка госпожица си играе с плюшените мечета и поднася чай в кътчето за почивка от игрите. Но какво ли ви разказвам, вижте сами: 

Приказно, нали? 

Сега ми хрумна, че ще е добра идея от страна на Меги да звънне на Дядо Коледа и да си сверят графиците, защото съм сигурна, че ще има много желания, отправени към него, именно за страхотните неща от този магазин. И докато малки и големи ще се надяват на нещо мечешко под елхата, то аз ще пиша на моя личен Дядо Коледа и ще го помоля за нещо от тази част на магазина, която е първата, щом прекрачите прага, а именно:

кухня, трапезария и въобще всички онези приказни декори за маса, които често виждаме от страниците на интериорните списания

За жалост снимките ми не правят чест на сетовете, които бяха наредени по масите, защото, макар на височина никак да не съм скромна, не успях да се извися достатъчно, за да направя по-пълна картината от чинии, платнени салфетки, слафетници, прибори, свещи, свещници и декорации, които доста настойчиво те подканят да седнеш на масата и да тръпнеш в очакване на апетитна храна. Разбира се, френска. Въпреки че и английски следобеден чай с препечена филийка с масло е вариант - всичко ще ви се струва вкусно, когато е поднесено по този начин. А ето и кътчето, което наричам "лятната кухня", макар моментният декор да е изключително подходящ за зимата и Коледа:
И понеже вече няколко пъти споменавам предстоящия мой най-любим празник, ето и още малко вдъхновение в тази насока:Картината е ръчно рисувана и една от гордостите на магазина
Не ми остава нищо друго, освен да ви пожелая приятно изкарване на тези 30-40-50 минути, които със сигурност ще прекарате в Студио Шкаф А, когато отидете да разгледате. Това са минути, които зареждат, а още по-хубавото е, че можете да си отнесете удоволствието и вкъщи. 
На Меги благодаря, че е направила нещо толкова хубаво и изпипано във всяко едно отношение! На своя сайт тя споделя, че мечтае за ШкафБ и съм сигурна, че тази мечта вече не е само нейна, така че ѝ пожелавам да се сбъдне, при това възможно най-скоро!

Коментари

  1. Много силно впечатление ми направи ръчно рисуваната картина.Уникална е с тези цветове пасва точно на интериора ви.Всичко е изпипано и до най малкият детайл и ако можех не бих променила абсолютно нищо, поздравления.Така ми се иска да имаше повече места като това.На скоро посетих една чайна, където беше така уютно и приятно, все едно пиеш чай у дома.Бих изкарала и цял ден в такова студио.

    ОтговорИзтриване

Публикуване на коментар

Популярни публикации