Chivas Gourmet Salon

Може би един от най-приятните начини да прекарате деня си е като отидете на изложение, представено като "празник на изисканата кухня и отбраните напитки". Още по-хубаво е, когато това се окаже реалност. Останах впечатлена от Chivas Gourmet Salon, който в момента се провежда в една от залите на Гранд Хотел София, така че бързо разчистете програмата за днес и тръгвайте натам! В зала "Триадица" на хотела може да се срещнете и да поговорите с производители и дистрибутори на вина, меса, сирена и кашкавали, сладолед, пури, кафета, чай, белгийски зехтин, та дори и български трюфели! Любопитното е, че селекцията е наистина вдъхновяваща за хората, които държат да имат най-доброто на трапезата си. Интересен е и фактът, че доста от изложителите тепърва стъпват на българския пазар.


Пурите La Aroma Del Caribe. За производството на тази серия са използвани кубински семена, отгледани в Мексико и бленда от отлежали никарагуански тютюни.

Влюбих се в олиото от рапица с аромат на портокал на Alvenat и със сигурност ще ви представя някоя рецепта с него. Взех си "бърза чаша здраве" с цикория - вкусът за мен беше нещо ново, макар като малко дете често да получавах "фалшиво кафе" от сестрата на баба ми, когато исках да ми гледат в чашката и да ми казват момче с каква буква е влюбено в мен. ;)

Опитах вината на Lenea, които бяха леки и приятно охладени, но тъй като не разбирам нищо от вино, мога само да направя констатацията, че ми харесаха. :) Ако вие обаче отбирате от вино и ако сте като моите приятели, които четат специализирана литература и дори ходят на курсове и използват специфичните за дегустация на вино термини, то това е вашето място! На Chivas Gourmet Salon имате възможност да опитате такова разнообразие, че не искам да се захващам да изброявам. Отидете и вижте сами!

Най-голяма изненада за мен беше наличието на български трюфели! Може да си купите бял трюфел на грамаж, както и различни видове продукти с този толкова скъпоценен продукт: салса, зехтин, резенчета и дори манов мед с трюфел. Хората от щанда на Кипро и Ко ще ви разкажат подробно за всичко и дори ще ви препоръчат художествена литература, която да ви вдъхнови за кулинарни подвизи с техния вкусен продукт. Едно бурканче трюфелна салса чака своя звезден миг и в нашата кухня в момента. :)

Олиото от рапица с божествен аромат, скрито в левия ъгъл на снимката.. ;)
Опитайте и от различните видове сирена, кашкавали, както меса и колбаси, които са изложени специално за посетителите! На щанда на Unilever Food Solutions ще откриете продукти в помощ на професионалните готвачи, но тъй като ние всички до някаква степен сме изкушени да се възприемаме като такива, със сигурност ще харесате нещо, което да изпробвате сами вкъщи. За десерт пък може да опитате сладолед на Gelati, както и шоколад на метър, който бях виждала да се подарява в Черешката на тортата, но за първи път опитах сега. Хареса ми! :) 

Накрая трябва да ви споделя, че GoodFood са направили прекрасен нов брой, от който си заслужава да почерпите вдъхновение за Коледа! От списанието пък ще изненадат някой от посетителите с подарък, но ви оставям да отидете и да разучите за подробности - тъкмо ще имате възможност да наблюдавате и представянето на някой от ресторантите, които също ще вземат участие в гурме салона. 


Важно: Chivas Gourmet Salon  2013  ще бъде отворен за посетители всеки ден от 11.30 до 18.30  часа до 6-и декември. Входът за изложението е с билет на стойност 10 лева. 

Коментари

Популярни публикации