Чайната на Графа

За съжаление чайната затвори врати, но оставям статията, защото все пак може да вдъхнови някого, знае ли човек...

В най-новия брой на ELLE прочетох, че януари официално е месец на чая, така че мисля да съм в крак с празничното настроение и да ви поздравя с една чаена публикация.  ;)
Скитайки се по задачи по Графа, съвсем случайно попаднах на Чайната! Намира се срещу книжарницата на Бард, малко преди площад "Славейков", и вътре може да откриете какво ли не: от най-различни видове чай и подправки, през вкусни десерти, та чак до ръчно направени сапуни и козметика. Нещото, което ме спечели веднага, е приятната атмосфера и наистина големият избор на листенца, затворени във високи буркани. Има чайове за простуда, за кашлица и настинка, които са много подходящи за сезона, както и всевъзможни аромати и интересни комбинации! Сред подправките пък открих лавандула, а десертите изпробвах, когато бях на гости на Мария и мога да кажа, че наистина са вкусни. 


Ако искате да отнесете покупката със себе си, ще получите чая в специална торбичка, опакован така, че да запази аромата си. Ако пък имате малко време до някоя среща в центъра, може да прекарате приятни минути на бара в Чайната, като отпивате от горещата напитка. Когато ние влязохме за първи път, направихме точно това, но тъй като времето за запарка беше дълго, не успяхме да се насладим на чай си изцяло само там, а помолихме да ни го пресипят в картонени чашки и го отнесохме със себе си към следващата спирка от дневната програма. ;)

Харесвам такива местенца, защото ме връщат към красиви спомени, но и защото правят романтичния начин на живот по-лесен. Представете си как зареждате шкафовете вкъщи с ароматни билки и нестандартни комбинации чай... Или пък как си почивате през студените дни с чаша в едната ръка и с кифличка в другата...

И през новата година ще ви разказвам за всичко интересно и полезно, което се изпречи на пътя ми, така че не пропускайте нито една публикация. ;) Ако вие сте открили някое място, за което искате да разкажете на повече хора, пишете ми и ще го представим заедно на читателите на блога, или просто оставете коментар под публикацията.Щастлив януари!


Коментари

Публикуване на коментар

Популярни публикации