Романтика на фокус - с Нина Абрашева

Запознах се с Нина чрез нейното творчество: красиви фотографии Nina Abrasheva Photography, които от време на време се показваха на стената ми във фейсбук и внасяха романтика и цвят сред останалите съобщения. Впечатли ме фактът, че предаваха настроението и обичта, с които бяха направени. 
Малко по малко започнах да опознавам и авторката на тези пълни с живот изображения и понеже е човек, с когото ще ви се иска да се запознаете на всяка цена, днес ще отидем на гости именно в нейния дом, където ще изпием по чаша чай, ще разгледаме всичко в детайли и е много вероятно да откраднем по някоя идея, която да пресъздадем и вкъщи. :)

Основното занимание на Нина е в маркетинг отдела на VIVACOM и от личен опит мога да ви споделя, че това е най-хубавият отдел в компанията, със страхотни хора, но с много натоварено работно ежедневие, така че когато си тръгнеш от офиса и се прибереш вкъщи, абсолютно задължително е да можеш да се отпуснеш и да се заредиш с енергия и идеи за предстоящия ден. Домът на Нина е истински романтично кътче, което е сътворила съвсем сама. Справила се е страшно добре и човек започва да се чуди колко ли още таланти крие тя и какво е следващото нещо, с което ще те изненада. Дали фотографията ѝ помага в решенията за дизайна или усетът за детайлите е в основата на влечението ѝ към фотографията, предстои да разберем. Навън е натрупал сняг, така че е време да дойдете с мен и да почукаме на вратата на Нина, пък да видим какво и кого ще открием там:


На гости на Нина Абрашева


Понеже сте с мен, малко ще объркаме етажите, но в крайна сметка на една от площадките ни очаква Нина, с широка усмивка и нетърпение да се запознаем. Прекрачваме прага и срещу нас се изправя малка принцеса, която също ни гледа усмихнато, макар и малко по-срамежливо. Вече е ясно, че сме попаднали в истинско женско царство, при това - щастливо и като в приказка. Нека ви представя и Ная - малката фея в дома, която, разбира се, е сладката дъщеря на нашата домакиня! Идваме на гости и на масата откриваме?

Влизайки в кухнята ни очаква истинска изненада - за първи път някой от домакините ни посреща с рецепта, направена от блога, и съм истински щастлива, мъничко горда и много любопитна. Red Velvet - чудесни са! Похапваме си сладко-сладко, макар че аранжировката на масата е толкова хубава, че не ми се иска да я разваляме, като я лишим от кексчетата ѝ. Пием чай в красиви чаши, дори имаме ароматна свещ, а всичко, до което се докосват пръстите и погледът ни, е в розова хармония. Предстои да разгледаме подробно, но първо ще си побъбрим. Като стари познати, които не са се виждали от няколко месеца и имат да си разказват толкова много - за дома, за предизвикателствата, за способността на хората да се справят в трудните моменти от живота. Направи ми впечатление начинът, по който Нина разказва за родителите си - как са винаги до нея, колко много я подкрепят и обичат, а докато говори, в очите ѝ виждам и емоция, която много добре познавам - огромната, преливаща благодарност, смесена с чувството, че няма как да се отблагодариш и не ти стигат думи, за да изкажеш всичко, което искаш. 

Време е обаче за въпросите и разходката из дома:

Кое е твоето време и как обичаш да го прекарваш, когато си си вкъщи?

Н: Сутрин, като вляза в слънчевата дневна и си изпия първото кафе. Влияеш ли се от модни тенденции, когато взимаш решения за дома си? А от чуждо мнение?

Н: Не, не се влияя, дори не съм гледала списания, когато обзавеждах този дом. Нямах никакво време, всичко се е случи страшно бързо и за месец-два трябваше да е готово, защото Ная трябваше да започва училище. За отрицателно време се случиха много неща. Когато правихме грубия ремонт, обикалях около седмица, докато намеря бели врати. Мои близки ми помогнаха с контакти. Разчитам много на приятели и на родителите си.
За щастие, когато кухнята дойде, изглеждаше точно по начина, по който си представях. Всичко започна от белите врати, та до бялата кухня. Не знам колко пъти ходих до ИКЕА, за да дообзавеждам. Сама избирах мивката и всеки детайл е съчетан – дори плочките: кафяво, сиво, бяло и бежово са вързани в кухнята. Бях новак в това, което правех, но съм много доволна от резултата. Фотографията ли ти помага в решенията за интериорния дизайн? Или пък красивият интериор е предпоставката за добро фотографско решение?

Н: Много е свързано всичко. Не съм човек, който се интересува от интериорен дизайн, не следя модата и тенденциите, но повечето решения за обзавеждането са свързани с фотографията, с естетиката, с начина на възприятие на света, на красотата.


Кой цвят, материя или предмет нямат място в твоя дом?

Ная: Синьо. 
Н: Не мога да избера конкретен цвят или материя. В момента интериорът е такъв, че предразполага към много разнообразни цветови решения. Всичко е в бяло и има цветни акценти. Ако омръзне един цвят – веднага се заменя с друг. Сега е розово, но може да е синьо. По Коледа пък беше червено.
Ная: Кафявото не може! 
Н: Зависи от настроението и чувствата. Да, хубаво е да е светло. В коя стая прекарваш най-много време и кое е любимото ти занимание в нея?

Н: Кухнята. Не съм готвач, но най-много седим тук, както и в дневната - там обработвам снимки, лежим, четем си, гледаме телевизия. 

Съкровищата на Ная
Ако дъщеря ти поиска да построите дворец в хола, какви предмети ще използваш, за да пресъздадеш кулите, стените и интериора?

Ная: Трябва да сложим огромен кръг от столове, с огромно одеяло. И една здрава пръчка. 
Н: Наскоро правихме палатка, защото отказах да вземем от китайските, които продават по магазините. Дядо ѝ даде идеята да си направим палатка със столове и одеяло, така че бихме построили двореца по същия начин, но не сме обзавеждали отвътре. 

Кои са любимите ти предмети, които не са жизнено необходими за дома, но внасят допълнителната щипка романтика, от която има нужда всяка жена?

Н: Стойката за мъфинчета. Красиви свещници и красиви саксии за цветя. Всеки един елемент е взет точно с тази цел, да краси и да внася романтика – може и обикновена захарница да е, но трябва да е съчетана с останалите предмети. Бях три месеца без захарница, докато не открих подходящата. Всичко се купува и се подбира в стилистиката, в която в момента са решени дневната и кухнята.  

Тук се радваме на малка пауза за балет - истинско представление, изнесено от Ная, която е талантлива като мама. :)Ако трябва да направиш парти-изненада за дъщеря си, на което да поканиш любимите ѝ анимационни герои, кого ще поканиш и как ще протече организацията?

Н: Задължително Ариел! Ная ще стане русалка за един ден, както Ариел стана човек. Така ще усети магията на океана, ще види всички миди, октоподи. Ще бъде подводно парти! 

Ако можеше да ни покажеш дома си не чрез фотография, а чрез друго изкуство, кое би било то?

Н: С поезия. Щеше да е нещо за любовта, за романтиката, за светлите чувства и отношенията между хора. 


Ако още не сте готови да се разделите с нашата домакиня, предлагам ви да продължите да ѝ гостувате, но вече в профила ѝ във flickr тук, където ще откриете нейното творчество и ще се заредите с ентусиазъм да излезете в бялата приказка навън и дори да пробвате сами да направите няколко снимки. 

Благодаря на Нина за прекрасното посрещане, както и за снимките, които направи специално за представянето в блога, а също и за търпението, когато ѝ казах, че трябва да изпрати всичко наново. ;) 
Радвам се, че бяхте с мен и при това гостуване и съм сигурна, че двете феи, които ни посрещнаха с отворени обятия готови за прегръдка, са ви станали толкова мили, колкото и на мен!

До нови срещи! :)

Коментари

 1. Прекрасен пост! Такова внимание към детайла...
  http://thingamyjic.blogspot.com/

  ОтговорИзтриване
 2. Мирослава Ценова31 януари 2014 г., 9:26 ч.

  Прекрасен дом има тази дама, толкова уютен и романтичен! Аксесоарите са просто прелестни! А дъщеричката на Нина изглежда като фея в тази обстановка!
  Благодаря, за тази публикация!

  ОтговорИзтриване
 3. Толкова са красиви тези снимки, поздравления. Вожда се, че имате изключително набито око и знаете от какъв ъгъл да заснемете всеки един момент. Детето е невероятно, гледа като едно малко слънце, пожелавам й всичко най прелестно и само с хубави неща да се сблъсква.Понякога е нужно да има хора, които да те подтикнат и да ти имат доверие, за да успееш, аз ви го пожелавам. Очакваме с нетърпение и следващите снимки.

  ОтговорИзтриване

Публикуване на коментар

Популярни публикации