Пак сме при Ади, но този път на декупаж!

Днес е първият ден, в който може да боядисате своите великденски яйца, но тъй като вкъщи все още не сме на тази вълна, ще ви споделя за друго креативно занимание, което със сигурност ще ви се стори интересно и ще ви провокира да го изпробвате.

Става въпрос за декупаж. Темата не е далечна на читателите на блога, защото вече съм публикувала статии, в които сме преобразявали щайгички и закачалки с лепило и специална хартия. Различното този път е, че ще ви разкажа за курса по декупаж, който организира Ади Цанова, и от който наскоро бях част и аз.Началото е като при курса по аранжиране за цветя, за който вече ви разказах - участниците се събират и се запознават на по кафе, чай, сладки и соленки. Ади се грижи за всеки по отделно и не губи време тепърва да се занимава с работните ни места, защото още от предната вечер всички кърпи, четки, чинийки, лепила, шкурки и какво ли още не, са по местата и ни чакат да ги вземем в ръце и да започнем да творим.Обстановката е като на среща между стари приятели, което предразполага към лични разговори, но докато си приказвате с останалите участници, не спирате и за минута да творите. Буквално! Ако Ади ви види да се почесвате или да подсмърчате, веднага ви носи я камъче, я чашка или чиния, за да преобразите предмета в нещо съвсем ново. 
Техниката, която ще научите на курса, е достъпна за всеки, но си е прецизна работа. Добрата новина е, че няма нужда от специални материали - всичко може да намерите в железарския магазин или във веригите с материали за дома (а именно: бяла боя, шкурка, лепило и лак - в случая използвахме такъв за яхти, тъй като камъчетата ще бъдат наредени на открито), а декорацията се прави не с декупажна хартия, а с най-горния слой от салфетка.Количеството салфетки, които ще използвате, е умопомрачително и едно от най-приятните неща е да ги разглеждате. Помня, че някога събирах салфетки и се радвах на всяко шарено екземплярче, което ми попаднеше. Ако сега има деца, които имат същото хоби, направо не знам... разнообразието е толкова голямо, че чак е обезсърчаващо! Ако пък вие сте на моите години и сте минали по същия път, ето чудесен начин да оползотворите забравените под леглото или на тавана салфетки. ;)

Разбира се, понеже говорим за Ади, по време на курса остава време и за вкусен обяд, който да върне творческите ви сили и да ви зареди с енергия и ентусиазъм. Надявам се да имате възможността да прекарате един подобен ден в компания, която ще ви вдъхнови!

Желая ви весели, шарени и неповторими празници!

Коментари

  1. Здравей,
    имала съм невероятното усещане да съм част от курс на Ади, много добре си описала гостоприемството й :)
    Наскоро попаднах на статия за декупаж върху великденски яйца - по възможност бели на цвят... Прави се с разбит белтък и салфетка по подобен начин като нормалния декупаж :)
    Поздравления за блога, много е интересен

    ОтговорИзтриване

Публикуване на коментар

Популярни публикации