Магията на цветята

Честита Цветница на всички читатели на Веселия кошер!


Не мога да се сетя за по-подходящ ден от днешния, в който да ви разкажа за едно прекрасно изживяване, което ми се случи съвсем наскоро, и което, стига да поискате, може да достави красиви мигове и на вас самите. 


Миналата събота и неделя бях част от двудневния курс по аранжиране на цветя, който се провежда от Ади и Йоана в Adi's Cook&Book. Един слънчев и един мрачен ден бяха обединени от желанието на всички участници да се докоснат до магията на лалетата, розите, люляка и един куп други нежни цветя, в името на това да сътворим заедно още повече красота.

Работното кътче винаги трябва да се поддържа спретнато и чисто.

Далеч съм от идеята да ви убеждавам, че за два дни ще станете флористи, защото вярвам, че с тази дарба човек се ражда и няма как да я придобие, колкото и уроци да научи и колкото и аранжировки да направи. Ако обаче сте любител като мен, най-прекрасното нещо, което ще ви донесе досегът с цветята и животът в тях, е спокойствието и насладата от това да работиш с красивата природа. 

Ади и Йоана

Вече съм ви разказвала колко е прекрасно в Adi's и съм сигурна, че може да си представите какво удоволствие е да се учиш на нещо толкова приятно и то в такава романтична обстановка! Нека обаче да ви разкажа как протича самия курс:

Ще започна с това, че е полезен не само за любопитковци като мен, които нямат талант да боравят с цветя, но пък имат желание да научат някоя и друга техника за лична употреба, но също и за практикуващи флористи, каквито имаше сред нашата дружина, тъй като Йоана показва и разказва без задръжки и без притеснения, че ви подарява от знанието и от опита си. Ще продължа с това, че Ади е перфектен домакин - ще ви посрещне, както се посрещат най-близки приятели, и съвсем скоро, след като сте прекрачили прага, ще се почувствате така, сякаш цял живот сте били в нейната компания и сякаш така ще бъде завинаги. Не мога да не споделя и също колко вкусни готви Нуши, която беше изпекла невероятно апетитна питка с най-хрупкавата коричка на света и аз съм верен неин фен за живот! Но все пак трябваше да ви говоря за цветя, а не за храна, както и за самия курс, а не за прекрасните обедни почивки на по чаша бяло вино и вкусна храна, затова ще се върна на подробностите около това как протичат съботата и неделята:

Като за начало, всички се събират на по кафенце към 9 часа сутринта, след което Ади и Йоана връчват цветята и урокът започва с обяснения как да ги изчистим. Правят се различни видове букети и аранжировки и в някои от задачите работите с другарче по маса. По обяд се прави почивка, след което се пристъпва към втората част от деня, която носи нови познания и методи за аранжиране с цветя. Според Ади, на втория ден се усеща разлика в похвата и визията на начинаещите и мисля, че съм склонна да ѝ вярвам. Поне ми се иска да е така. :)

Една от задачите беше да направим сватбен букет, който да отива на ръста на съседа ни по маса.

Оттук нататък нямам какво да добавя, освен че ви пожелавам да си доставите удоволствието, което този курс дарява на участващите в него! Ако искате да разберете още подробности и да се запознаете с програмата в детайли, може да го направите ето тук

В края на курса всички участници декорират арка в двора на Adi's Cook&Book.

Весел празник!


Коментари

Популярни публикации