Новата Мулти Култи карта

Няма как да не ви е направило впечатление, че ресторантите и сладкарниците в София стават все повече и все по-разнообразни, а още по-хубавото е, че същата тенденция забелязвам и в специализираните хранителни магазини. За човек, който обожава храната, няма по-приятно нещо от това да откриваш нови кулинарни дестинации и да си доставяш наслада чрез вкусове и аромати, които до този момент не си познавал.

Вече няколко седмици със съпруга ми посвещаваме неделите на кулинарен туризъм, като единственото задължително нещо е всеки път мястото да е ново и да не сме ходили там заедно преди. Последната неделя посетихме "Тюркоаз" - турски ресторант, който е включен в новото издание на картата с кулинарни дестинации Multi KultiАко трябва да обобщя дейността на Multi Kulti, то ще ви ги представя като организация, която е обединена не само от любопитството си към вкусната и разнообразна храна, но и като група от ентусиасти, които искат да запознаят широката публика с традиционните ястия на близки и далечни за България култури. Не знам дали това описание е най-точното, но със сигурност аз ги възприемам именно така, откакто за първи път прочетох и се поинтересувах за проектите им. По-подробно може да се запознаете тук, защото днес ми се иска да говорим само за картата и новата идея в нея.

Както може би сте се досетили от дизайна, обектите в кулинарната карта са 36, сред които ресторанти, пекарни и магазини. Тъй като картата си е карта в истинския смисъл на думата, от едната страна ще намерите само с един поглед къде точно в София са позиционирани местата, а от другата страна ще може да прочетете повече за избраните и препоръчаните локации от Multi Kulti. Ние започнахме с "Тюркоаз", която е една от по-далечните дестинациите, но повечето са концентрирани в центъра на града, като например "Ал-Нахрейн" - иракски ресторант, по-скоро тип закусвалня, за който разбрахме от миналото издание на картата и в който забравяш за заобикалящата те среда, когато Аладин започне да свири на уд. Ние имахме щастието да сме свидетели и слушатели на малък концерт, но за съжаление разбрахме, че наскоро е имало кражба в ресторанта и собственикът е прибрал на сигурно чудния си музикален инструмент. Не знам дали вие бихте имали нашия късмет, затова искам все пак да чуете това:


След лошата новина обаче идва ред на хубавата, а тя в случая е, че Multi Kulti картата идва със специално каре за 5 любителски печата. Ако успеете да посетите пет от дестинациите в картата в периода 15 ноември 2014 - 31 януари 2015, след което регистрирате участието си в играта, може да спечелите ваучер за вечеря или такъв за пазаруване от някои от партньорите на Multi Kulti в този свеж проект. В условията също така се споменава, че трябва да напишете и ревю в getlokal.com, така че всеки, който намира мнението и опита си за полезни, може да ги сподели именно там. Или тук, но това изобщо не е част от условията, а просто моето лично любопитство. ;)

Стискам ви палци в събирането на печати и съм сигурна, че това ще се случи много бързо, защото локациите са нестандартни и ще са източник на нови кулинарни приключения за всеки. Ако имате любимо място от Multi Kulti проекта, ще се радвам да го споделите и с мен, за да ми помогнете с избора на следващата кулинарна спирка. Засега съм хвърлила око на Andy's Foods - британски магазин, в който се надявам да ми разяснят някои неща свързани с различните видове сметана в английските рецепти. :)

Коментари

 1. П.п. Картата ще намерите в обектите, включени в нея, а и на интернет сайта на Multi Kulti.

  ОтговорИзтриване
 2. Стига сте ползвали чужди идеи. Така изглеждате жалки и смешни. това нещо се прави от над 5 години от един от най-големите сайтове за заведения, www.zavedenia-sofia.com, книжка с печати от отбрани столични заведения и наградите са наистина големи. Стига сте копирали чуждите идеи създайте си свои.

  ОтговорИзтриване
  Отговори
  1. Пламен,
   Не виждам нуждата от по-острия Ви тон.
   Ако желаете да се обърнете към хората, които стоят зад Multi Kulti картата, може да го направите на техния сайт, а не тук. Аз подкрепям тяхната идея, намирам я за интересна и съм я споделила в личния си блог.
   Второ, от вас научавам, че zavedenia-sofia имат подобна инициатива, което също е хубаво и любопитно. Можеше просто да го споделите с един по-дружелюбен тон, за да привлечете внимание, а не да обиждате други хора, които са направили нещо интересно. Нали не смятате, че след конкретния сайт никой друг няма право да има идея с печатчета? :) Ако например утре аз си измисля моя си класация и вкарам в нея печати, дали пак ще се смята, че съм изкопирала идеята от zavedenia-sofia.com, за която научих от коментара ви, или пък тогава ще се намери друг, който да реши, че съм откраднала идеята от Multi Kulti? :)
   Пожелавам ви хубав ден!
   Девора

   Изтриване

Публикуване на коментар

Популярни публикации