Кофичка за сладки (проект за малчугани)

Няма нищо по-сладко и мило от това да видиш привързаност между две малки дечица, които изразяват чувствата си с писъмца, изпълнени с драскулки и сърчица (явно направени с нечия помощ). Спомням си колко трогателно беше, когато ми показаха писмото на едно петгодишно момченце до момиченцето на приятелско семейство, след което се сетих, че единственото нещо, за което съм се чувствала уверена, преди да стана на шест години, беше, че "ще се оженя за Никола". В света на малчуганите е така: всичко е точно, ясно и щом ти е приятно да си играеш с някое детенце, значи непременно ще копирате модела на семейството и ще се "ожените".Хрумна ми една бърза идея, с помощта на която може да прекарате няколко творчески минути заедно с вашето дете или друг близък на сърцето ви малчо. Тази година към валентинката, която то ще пожелае да изпрати на някое от другите дечица в детската градина, може да добавите и тази кофичка за сладки! Прави се с подръчни материали и хубавото при нея е, че ще научите малчугана как да рециклира, тъй като основата ѝ е кофичка от кисело мляко. 

За да направите проекта, ще са ви необходими:

 • кофичка от кисело мляко (аз ползвах Terter, тъй като картонената обвивка се маха лесно и е перфектна за шаблон);
 • кадастрон или цветна хартия;
 • тиксо (обикновено и двойно залепващо);
 • мека хартия, плат, целофан или каквато материя се сетите, така че да може да я огънете и да завържете панделка на нея;
 • панделка.
 • Е, и бонбони или дребни сладки, разбира се! Идеи може да видите най-долу! ;)


 1. Първото, което трябва да направите, е да си хапнете киселото мляко. След това отделете внимателно хартиената опаковка от пластмасовата и измийте кофичката.
 2. Залепете с тиксо или с двойно залепващо тиксо плата, който сте избрали (в снимката това е бял мрежест плат), така че да обикаля цялата окръжност на кофичката отвън. Може да използвате от леката хартия, която се слага за пълнеж в кутии с подаръци, или дори целофан за букети например. Когато обърнете кофичката с дъното нагоре, платът трябва да пада като поличка. :D Подравнете го с такава дължина, че да може да завържете панделка, но да не е прекалено дълъг.
 3. Залепете лента двойно залепващо тиксо по височината на кошичката от външната страна, след това втора лента по ширината, която да е малко под ръба (най-вероятно ще застъпите и плата, но гледайте да не е изцяло, защото няма да е устойчиво. Изрежете шаблон от кадастрон по ваш избор и залепете. Ако сте ползвали старата хартиена опаковка и сте изрязали шаблона по нея, трябва да пасне идеално!
 4. Пак с помощта на тиксо закрепете панделка някъде през средата на кофичката, а пък ако детето ви е по-голямо, може да използвате пистолет с лепило и да нашарите с копченца и други малки предмети, които имате под ръка.
 5. Напълнете кутията със сладки или бонбони и завържете горния край с панделка. Никой няма да може да устои на такава мила валентинка!
Ето какви рецепти от Веселия кошер могат да ви свършат работа с "пълнежа" в кофичката:


Пожелавам ви красиво посрещане на празника и не забравяйте, че най-хубавият подарък е грижата и вниманието!

Коментари

 1. За сръчковци и сладколюбители. :) Чудна идея, Девора, браво!
  Усмихнат ден ти пожелавам!

  ОтговорИзтриване
  Отговори
  1. Благодаря! Много ми харесва "За сръчковци". Ще измисля и специален пост с това заглавие, да знаеш! :)

   Изтриване
  2. Ще чакам с нетърпение! От твоите ръце/ум винаги е интересно! :)

   Изтриване

Публикуване на коментар

Популярни публикации