Четири продукта на KIKO Milano - впечатления + видео

Първата ни среща в света на козметиката ще се състои в Милано - град, познат най-вече като модна дестинация, която вдъхновява нежния пол с богатата си палитра от бутици за дрехи, аксесоари и разбира се - грим. KIKO Milano е създадена през 1997 като дъщерна фирма към Percassi, а посланието на бранда към неговите потребители е "Бъди, каквото искаш". В България, доколкото знам, няма магазин на марката, който да предлага цялата или част от гамата продукти, но за сметка на това може да поръчате директно чрез сайта им, като цената за доставка до нашата страна е 10,90 евро за поръчка под 49 евро.
Какво обаче може да си поръчате?

Пълна гама от декоративна козметика, която включва основи за грим, различни видове сенки, червила, моливи за устни и очи, различни видове фон дьо тен и коректори, лакове и заздравители за нокти, аксесоари, аромати, както и богат набор от бяла козметика. Общото мнение, което споделят повечето хора, използвали козметика на бранда, е, че продуктите са много добри, особено за цената си. 

Какви са моите впечатления?

Продуктите, за които ще ви разкажа днес, са подарък и не съм избирала лично. Въпреки страховете ми, че пудрата ще се окаже прекалено светла за моя тен или че коректорът няма да е най-подходящият, всичко вече се ползва по предназначение. Два продукта от новата колекция на KIKO Perfecting Powders, за които мога да споделя впечатления, са матиращата пудра и тройният руж:


Тъй като декоративната козметика се използва, за да се постигне максимално красив и изразителен външен вид, съвсем нормално е опаковката на продукта също да вълнува не по-малко от съдържанието ѝ. Все пак в случая "външен вид" е ключово словосъчетание.

За разлика от редовните линии в черни матови опаковки, пудрата и ружът са красиви квадратчета, имитиращи метал с огледална повърхност. Огледалата са страхотни и подозирам, че ще продължа да използвам опаковката и след свършването на продукта в нея. Любимата ми идея в опаковката е затварянето с магнит, така че да няма рискове за маникюр, нокти и нерви.

Какво се крие вътре?
MATTE FUSION PRESSED POWDER

Матиращата пудра 01 Beige Rose е най-светлият нюанс. Изключително лека пудра, без цветно покритие, ако се нанася с четка и по-осезаем бял тон, ако използвате гъбичката в комплекта. Нанесена на тъмен тен не стои като светло петно, а по-скоро има прозрачен матиращ ефект. Отразява светлината, но няма блясък. Обогатена е с витамин Е и арганово масло, но доколко тези полезни съставки успяват да стигнат до кожата през другите пластове грим, за мен е загадка. Предлага се в 6 нюанса. Повече тук.

SHADE FUSION TRIO BLUSH

Първоначално се стреснах от ружа, тъй като комбинацията от три цвята в едно си е предизвикателство, но бързо прецених, че предимствата на палитра пред моно блокче с руж са много. Ако има нещо, което да съм разбрала по-скоро от следенето на бюти влогърки, отколкото от нещо друго, е, че ружовете никога не са достатъчни. Към какво ще посегнете зависи не толкова от цвета на кожата ви, колкото от нюансите, които сте решили да застъпите в грима си. Моят руж е във вариант 02 Sand. Светлата му част е абсолютно неразличима върху кожата ми, но двете по-тъмни трябва да се нанасят леко и внимателно, тъй като имат силно цветно присъствие. Най-сполучлива ми се струва комбинацията две по две: горните два нюанса за по-светла кожа или долните два - за такава, целуната от слънцето.

Бележка: Във видеото, което направих с помощта на Ина, която беше мой модел, използвам по-тъмните нюанси за подчертаване на скулите и по-светлите - като руж по бузите.


Когато Жоро е купил този руж, е бил с твърдото убеждение, че купува сенки за очи. Харесва ми идеята да използвате грима си спрямо нуждите си, а не стриктно по предписанието на производителя, но това трио не е вървежно за използване върху очите. За около 2 часа не остава никакъв цвят, а само пигмент в гънките на клепачите. Върху подходяща основа на бузите се задържа далеч повече.


NATURAL CONCEALER

Коректорът беше голямата и неочаквана изненада - течен, но плътен, с добра покривност, минимализира (да не кажа напълно заличава) изпречилите се на пътя му пори и се слива с кожата бързо с няколко потупвания. В сравнение с коректор, за който ще ви разкажа скоро, и за който не мога да кажа, че не харесвам, този направо "размаза" по точки.

Единственият проблем, който срещнах при използването, се дължи по-скоро на характеристиките на собствената ми кожа, а не на недостатък на продукта - много бързо забелязвам омазняване на частите, третирани с коректор, съпоставени с тези, които са само с фон дьо тен.

SMART LIPSTICK

Това е най-достъпното като цена червило сред изобилието, което KIKO предлага. Съвсем непретенциозно като опаковка, то няма да ви спечели с външен вид, а с качества. За мен е по-скоро като силно пигментиран балсам за устни, не толкова наситено и плътно червило. Има блясък и най-изненадващо се оказа доста трайно. Наситеност на цвета се получава при повторно нанасяне, което е съвсем достатъчно. Приятно е за нанасяне, а ароматът е като на пакетчетата със синтетична ванилия, които вечно се подмятат в бабината кутия с подправки, затова и ми напомнят за баба ми.

С помощта на Ина направих клипче, в което може да видите как се нанасят продуктите и как стоят върху кожата на лицето: 


Полезен съвет: При регистрация за информационния им бюлетин онлайн, получавате код за отстъпка от 5 евро при първа поръчка. Също така изключително редовно изпращат известия за намаления и промоции, от които можете да се възползвате.

Надявам се, че тази публикация е била полезна за тези от вас, които за първи път чуват за марката. Ако пък сте ѝ фен отдавна, ще се радвам да оставите коментар под публикацията, като споделите кои са вашите любими продукти и какво си заслужава най-много от колекцията на KIKO Milano! 


Няма коментари:

Публикуване на коментар