Направи си сам: ароматни тортички от свещ

Миналата Коледа получих страхотна ароматна свещ от IKEA, която за съжаление не изгоря изцяло. Дълго време я държах с идеята да използвам бурканчето, но не исках да се сбогувам с аромата. Ето как се роди идеята да разтопя останалия восък и да го използвам отново. Първоначално обмислях дали да не го излея във форма от алуминиево фолио, но ми хрумна, че има и далеч по симпатичен начин, който да ви кара да се усмихвате не само от аромата, но и от външния вид на тези восъчни фигурки.Разбира се, стига да разполагате с фитил, може да претопите свещта в нова свещ, но аз реших да направя тези малки приятелчета, които да сложа в скрина и в гардероба, така че да им се радвам още дълго време. 

Необходими са ви само свещ в стъклен буркан и силиконова формичка за бонбони. 

Как се прави?

  1. Разтопете восъка в бурканчето на водна баня - това става, като в малка тенджерка сипете вода, така че да не може да влезе през отвора на буркана, дори когато заври. С покачването на температурата, восъкът ще стане течен и лесен за изливане.
  2. Пригответе си силиконов калъп, който е тънък и гъвкав. Недейте да използвате пластмасови формички за лед например, защото няма да може да извадите от тях нищо, без да го повредите. Силиконови форми за бонбони продават вече дори в магазинчетата по левче, така че няма да ви е трудно да се снабдите с една.
  3. Докато е още горещ, разпределете восъка с малка лъжичка по формите и изчакайте да изстине. След няколко часа извадете формичките и ги приберете в кутийка или ги сложете направо там, където искате да внесете нов свеж аромат.Важно: Не поставяйте восъка директно върху дрехите си, тъй като може да остави петно по плата. По-добре го сложете на рафта или в отворена малка кутийка. 

Надявам се, че тази идея ще ви се стори полезна, особено предвид предстоящите празници, за които сигурно сте се снабдили с уханни свещи. Стъкленото бурканче пък може да използвате за тампони за грим или други козметични продукти. Приятно майсторене! 

Вижте още "Направи си сам" идеи от блога:


Коментари

Популярни публикации