Коледен панаир на книгата 2015

Коледният панаир на книгата вече отвори врати за всички, които обичат да се губят из страниците на красивите хартиени издания и да откриват нови светове, автори, истории и герои. Панаирът е също и за тези, които по принцип обичат да си се губят, тъй като събитието отново се провежда в Националния дворец на културата. Из лабиринта от зали, етажи, ескалатори и стълбища се намират малките острови на спасение, а именно - щандовете на любимите издателства или на такива, за които може и да не сте чували, но да обикнете впоследствие. Още в първия час след официалното откриване, издателите бяха затрупани с въпроси и искания, но и с усмивки и поръчки. Доброто настроение вече е част от коледния панаир на книгата, а много от издателствата са намислили програми, с които да представят изданията си по специален начин, който да ангажира публика и почитатели. Отстъпките от коричната цена пък са другият стимул, който може да подтикне повечето хора да излязат в студената мъгла навън и да прекарат час или два сред шума от разговорите на литературните любители.

Ето малка част от това, което ще откриете в НДК от днес до неделя, 13-и декември 2015:

ЕГМОНТ...

са приготвили програма за всеки един ден от панаира - от срещи с автори, Minecraft събитие, премиера на книгата "People of Sofia" до детски партита и празник с Хари Потър... Има още много, затова вижте детайлите и си харесайте повод да отскочите до зала 8 (асансьорите вдясно от централния вход, етаж 5) в събитието на издателството във Facebook тукGourmet Publishing...

... ще ви почерпят с кафе, ще проведат лекция с дегустация с шеф Ивелина Иванова (в петък, 11 декември от 19:00) и ще ви спечелят с апетитните си заглавия, посветени на добрите храна, вино и живот! Любими! Вижте повече за програмата на Gourmet Publishing в събитието им във Facebook тук


Софтпрес...

... ме изненадаха със страхотната идея да пресъздадат "Тайната градина" и "Омагьосаната гора" в мини книжка с картички: оцветете ги сами и ги изпратете на любими хора и приятели. Освен с книга под ръка, много е вероятно да си тръгнете от щанда и с нещо ново, което сте научили от ведрите хора от другата страна на щанда. ;)


ЕМАС...

... ще ви представят издания, които могат да ви изправят косите от напрежение или да ви накарат да се влюбите в илюстрациите на детските книжки. Издателство, което подбира всяко заглавие с много, много внимание и лично отношение. Именно поради този факт ви предлагам да се доверите на момичетата зад щанда, които да ви посъветват и насочат в избора на книга, ако вие сами не може да прецените на какво да се спрете.


Панаирът на книгата е отворен за посещения от 10:00 до 19:00 до неделя. Освен издателствата, за които ви споделих тук, ще откриете още десетки страхотни щандове и прекрасни книги. Скоро пък ще отидем на гости на едно друго място, посветено на книгите, което няма да откриете на панаира, така че - навъртайте се в Кошера, за да не изпуснете!

Коментари

Популярни публикации