Кератинова терапия за коса у дома

Реших да тествам продукт за кератинова терапия за косата, след като видях забележителните и много красиви резултати при две мои близки приятелки. Едната беше направила терапията вкъщи с помощта на сестра си, а другата беше отишла при специалист. Реших да изпробвам първия вариант, който е по-достъпен и изглежда по-лесен, а и беше проверен. По съвет избрах продукт на Alfaparf, който купих от Златна рибка. Между другото, момичетата там наистина са много дружелюбни и мили с всичките си клиенти, дори с майките на истерични ревящи малки деца, към които аз поне не мога да се обръщам чак толкова търпеливо...

Какво представлява кератиновата терапия?

Това е терапия за увредена коса, която възвръща мекотата, блясъка и здравината на космите. Като краен резултат гривата изглежда права, подредена и оформена, все едно сте излезли от фризьорски салон. Ефектът е дълготраен и забележим дори при къдрави коси (които ще станат по-скоро вълнисти, но не изправени като с преса). 

Комплект за трайно изправяне Alfaparf Keratin Therapy Smoothing Kit

Цената на комплекта е 75 лева, но ако не бързате, може да изчакате някоя от промоциите, които Zlatna Ribka правят. Преди обаче да се решите да се впуснете в това приключение, ще ви споделя моите лични впечатления:

Положителни:
  • терапията е ефективна и постига желаните резултати;
  • дълготрайна е; 
  • на достъпна цена (особено при намаление);
  • изисква минимално стилизиране;
  • подходяща за мързеливки, които искат да имат дълга коса, но мразят да я поддържат (аз, аз, аз).
Отрицателни:
  • трудоемка и времеемка процедура (няколко миения на косата, сушене, чакане и изправяне кичур по кичур);
  • ужасяваща и много силна миризма (дори след измиване);
  • косата се омазнява много по-бързо в корените;
  • ефектът е видим, но не е толкова забележителен, колкото преди първото измиване.
А сега малко по-подробно:

За да изпълните всички стъпки от терапията, са ви необходими поне 4 часа общо, както и помощник, който трябва да се въоръжи с търпение и да се приготви за мускулна треска на ръцете, тъй като накрая косата се изправя кичурче по кичурче между 8 и 10 пъти всяко. Конкретно този продукт за мен имаше ужасно силна и непоносима миризма, от която ми става лошо, при това по време на миене на косата. 
Резултатът след изправянето е забележителен. След като измиете косата обаче, не е същото, макар че определено може да излезете навън с абсолютно недокосната прическа и да изглеждате сресана и прилежна. Ефектът при мен вече е наличен от няколко седмици, но представлява нещо средно между косата "преди" и косата "след". Що се отнася до заздравяването, краищата ми са си сухи и изтощени, въпреки терапията. Не съм забелязала косопадът да е намалял, в същото време обаче скалпът ми се омазнява много бързо и косата изглежда мазна в корените още на втория ден.

Финално впечатление:

Може би бих се подложила отново на подобна терапия, просто заради удобството да имаш прилично изглеждаща коса с минимални усилия. Очакванията ми бяха по-високи и въпреки това съм доволна. Определено не бих повторила експеримента в домашни условия, а бих се оставила в ръцете на специалист. 

Що се отнася до дискусиите за това доколко подобна терапия има и негативни страни, не мога да се ангажирам с мнение, тъй като не съм достатъчно веща, а и не съм забелязала нещо притеснително (освен ужасната миризма, от която на човек му става лошо). Определено смятам, че има хора, които могат да ви убедят в това колко е вредно, както и в това колко е полезно, но от мен получава само впечатленията за това доколко е ефективно. По-подробно за видовете кератинова терапия може да прочетете в тази статия.


Няма коментари:

Публикуване на коментар