Неделни спирки на чаша кафе - Цукерня Савенко

Има няколко съвършени начина за начало на неделния ден: да го посрещнеш с човека, когото обичаш, като го изненадаш (или той - теб) с нещо домашно приготвено; да си на гости на мама и да закусиш с любимите закуски от детството си; да се облечеш хубаво, да си сложиш от любимия парфюм и да излезеш на късно кафе в някоя приятна сладкарница с вкусни кулинарни предложения. Този вариант е абсолютно задължителен за лежерните недели, в които искаш да се поглезиш и да пробваш нещо ново; да бъдеш изненадан, но и да знаеш, че няма да бъдеш разочарован. В нашето семейство го практикуваме при всеки удобен повод. Ето защо в новата рубрика "Неделни спирки на чаша кафе" ще ви споделям за подобни приятни места (предимно в София, но и не само), така че когато ви трябва решение къде да започне неделният ви ден, да имате различни идеи и опции.


Днес отиваме в сладкарница Цукерня Савенко - малка и кокетна сладкарничка на ул. "Г. С. Раковски" 59, която обаче е пълна с вкусове. Докато хапвахме торта и пиехме капучино, разбрахме, че заведението е естественото продължение на страстта на собственичката да прави вкусни и красиви торти за специални поводи. Това ще рече, че и вашето посещение е специален повод, защото торти има и на хладилната витрина, от която може да си изберете. 

При първото си посещение аз избрах нещо по-нестандартно - торта с макови семена, а Жоро си хапна с голямо удоволствие Шварцвалд в чашка. Разбрахме, че има типично украинска торта със сини сливи (опитах я след публикуването на тази статия и споделям набързо, че ми е любимата - лека и с чудесна комбинация от вкусове), а докато ние мързеливо подкарвахме деня, влезе едно момче и си излезе с парче торта за вегани. А може би взе цялата торта - не помня. :)Бърза оценка:

Положително: вкусни десерти; приятна обстановка; мил персонал; разнообразни предложения; ориентирана и към хората, които търсят здравословната алтернатива на гастрономичните изкушения. Също така трябва да отбележа и чудесно поддържаната Facebook страница!
Отрицателно: пространството е малко и местата са близо едно до друго, а предполагам, че има и моменти, в които е пълно и няма да има места за всички желаещи.
Идеи и предложения: Не можах да измисля нищо, с което да предложа нещо конструктивно, а когато попитах Жоро дали той има идеи, отговори: "Да, да отидем там!

Коментари

Публикуване на коментар

Популярни публикации