CATRICE: колекция Denim Devine

Лимитираната колекция на CATRICE, посветена на денима и неговите контрасти, се оказа доста трудна за откриване в магазините-партньори на марката. След няколко неуспешни опита в различни обекти, най-накрая се сдобих с красивата кутийка в розово злато, съдържаща 6 цвята сенки за очи, както и с деним очна линия от същата серия. Липсата ми на късмет до този момент беше компенсирана с подарък - наситено оранжево червило на марката, което спечелих със скреч карта на касата. Fun! 

CATRICE (Катрис) е под шапката на немската COSNOVA beauty (заедно с essence). Можете да откриете продуктите им в магазини като DM и LILY, а в световен мащаб по-разпространена е essence, която се среща и на пазара в Щатите. И двата бранда предлагат разнообразие от декоративна козметика, като периодично пускат лимитирани серии, които допълват и разнообразяват постоянния асортимент от продукти. Моите впечатления и за CATRICE, и за essence, са положителни и определено смятам, че са фаворити в по-достъпния клас грим. Макар целевата им аудитория да са млади момичета, които смело експериментират с цветове и визия, много от предложенията им са напълно подходящи за ежедневен грим и на по-възрастни жени. 

Палитра сенки за очи Denim DevineСпечели ме още с красивите рекламни визии в Instagram, но преди всичко харесах подбора на цветове: четири телесни цвята (по два с матов завършек и по два с блясък), тъмно син деним (мат) и весело контрастно оранжево (с блясък)! Напълно достатъчна, за да направите всичко -  от лек дневен грим до опушен вечерен. За съжаление опаковката се оказа несъмнено красива, но изключително трудна за отваряне (или поне моята). Когато все пак я отворих, върху крака ми падна една от сенките (те са поставени директно в палитрата, а не в пълнител). За щастие, успях да го спася, като го напаснах на мястото му и оттогава не е имало повече инциденти.
Що се отнася до качеството на сенките, те имат мека текстура и са с много хубаво качество (не само за цената си). Нанасят се лесно, смесват се добре, а с подходяща подложка отдолу може да създадете силен контраст (както направих аз за снимката долу - имайте предвид, че сенките са поставени върху мазна основа, която засилва цвета им). Потупайте четката, преди да нанесете цвят върху окото си, така че да не пада цветен прах под долния клепач. Издръжливостта им е чудесна, но съветът ми е винаги да използвате основа, ако смятате да носите грима цял ден без корекции (или дори повече от 4 часа, особено пък в топло време). 

Съвет от гримьора:  
Използвайте телесния матов цвят за фиксиране на основата на клепача и разнесете навсякъде. Това ще помогне за по-лесното смесване на горните цветове. Използвайте първия цвят от палитрата, за да подчертаете под веждите, а бежовото в мат - за да оформите сянка в сгъвката на клепача. За дневен грим може да използвате и оранжевото, като нанесете леко с четката на подвижния клепач, а за по-дръзка визия сложете синьото във външния край на клепача.Деним течна очна линия (мат)

Изкуших се да взема и очната линия от серията, но отзивите ми не са толкова положителни, колкото очаквах, че ще бъдат. Нанася се лесно и четката е удобна, но засъхва бавно и цветът за мен е по-скоро черен, отколкото деним. Сравнително издръжлива, но се "износва" неравномерно. Червило Ultimate Colour - 050 Princess Peach

Червилото като че ли е продуктът, който ми достави най-голямо удоволствие, защото ме изненада приятно. Получих го като подарък и нямах очаквания, а когато погледнете този наситено оранжев цвят, малко дострашава, но истината е, че цветът сам по себе си, а и върху устните, е чудесен! Смел и забележим, но въпреки това - съвсем годен за носене. Покривността е чудесна, издръжливостта за подобно мазно червило - също. Ароматът му ми напомня на едни бели кръгли бонбонки, които другите деца смучеха, като бяхме малки, така че и това е плюс, защото е приятна.  


Надявам се, че тази статия ви е била интересна и любопитна. Ако имате въпроси или коментари по повод рубриката за декоративна козметика, ще се радвам да ги споделите в коментарите. Разгледайте професионалната ми страница тук, а ако и вие имате мнение за лимитираната колекция Denim Devine, непременно споделете и своите отзиви тук или във Facebook страницата на блога тук!

Няма коментари:

Публикуване на коментар