За един колет с козметика, пристигнал от Германия - p2

Една пълна пазарска "количка" с продукти за завършена визия от p2 чака своя звезден миг за ревю в блога. Откъде разбрах за немската марка и какви са моите впечатления от продуктите, може да прочетете още сега:

Едно от любимите ми момичета в You Tube, което записва клипчета с ревюта за козметика, непрекъснато хвалеше червилата на p2. Стигна дотам, че да сподели как ги харесва повече от много по-скъпите марки и изказа съжаление, че не живее в страна, в която може да се снабдява с продукти на марката.

p2 се оказа декоративна козметика на DM, но разпространена само на територията на Германия. За Източна Европа се произвежда s.he stylezone, която аз поне изобщо не харесвам. И така, благодарение на Джиджи, вкъщи пристигна едно кашонче с продукти още март месец. Ако имах Yоu Tube канал, щеше да се получи много симпатично unboxing клипче, защото всичко беше така прилежно опаковано в пукащ найлон, че разопаковането ми достави най-сладкото вълнение. Тъй като вече споменах червилата, нека започнем оттам. Поръчах две кремообразни (full color lipstick) и едно с блясък (full shine). Телесно, розово и кафяво. Изключително кремообразни са и цветовете са наситени. Покривни са само с едно движение, но са от този тип, който ясно очертава вътрешността на долната устна. Комфортни са за носене, но определено не са издръжливи. Предвид цената им от 2.25 евро, може би искам твърде много, а заради огромните ми очаквания, останах леко разочарована. Това не означава, че червилата не са хубави. Означава само, че не са страхотни и незаменими! ;)Спиралата glam de luxe high shine lacquer е с огромна опаковка! Толкова, че може и да не се събере в козметичната ви чантичка. Размерът определено играе лоша роля за хора с малки мигли, защото каквато опаковката, такава и четката. В общи линии стряскаща за използване. Ако обаче имате дълги мигли и сте виртуоз в нанасянето на спирала, то продуктът си заслужава да бъде тестван. Не се размазва, не оставя следи след продължително носене и се маха сравнително лесно с подходящ продукт. Придава естествен вид без наслагване и ако докоснете миглите си, няма да ги чувствате втвърдени от продукта. Подходяща е за свежа лятна визия, защото не придава кой знае какъв обем и дължина, но в същото време не се разтича и размазва.Perfect Face Glow Up Highlighter е от продуктите за лице, които придават блясък (хайлайтъри). Може да се ползва самостоятелно или върху основа, но внимавайте да не го нанесете върху пудра, тъй като ще е почти невъзможно да го разнесете и да не стои на черта. Друг вариант е да не се изкушавате от формата му на удобен стик, а да вземете малко от продукта с помощта на четка за хайлайтър. Нюансът pearl rose е подходящ за хора с блед и светъл тен, а продуктът ще се хареса на тези, които искат да блестят по-дискретно, тъй като ефектът не е драматичен. 

Водоустойчивият молив за очи идва в привлекателна опаковка, но единственото, което мога да кажа за него, е, че е нищо пред продуктите на L'Oreal. Не знам защо, но те наистина правят толкова добри очни линии, даже една от тях използвам и в професионалната си практика. 

Основата

Да избираш фон дьо тен по картинка в интернет не е най-сигурният начин да се сдобиеш с правилния цвят за кожата си. Оказа се, че съм надценила тена си и се сдобих с доста по-тъмен фон дьо тен, който обаче се адаптира към цвета на кожата и след около час вече не личи разлика. Поради тази причина съм го носила няколко пъти, така че да тествам какви са качествата му. Що се отнася до името - матиращ - съвсем не е така. Този фон дьо тен придава приятно сияние на кожата, което може да бъде туширано с пудра. Същото несъответствие забелязвам и с твърдението за издръжливост - дори нанесен върху основа, продуктът се "износва" в определени зони на лицето и ако го слагате сутринта, до вечерта кожата ви ще е като без никакъв продукт. Освен това формулата не стои безпроблемно на лицето, а застава върху кожата и лесно се "залепва" за други повърхности (дрехи, слафетки, пръсти)... Определено слаб продукт.Същите наблюдения имам и за коректора. Нямам представа защо се нарича матиращ! Не че ще заблестите, но определено отразява светлината. Другата обща характеристика е липсата на дълготрайно покритие. Може да се опитате да фиксирате всичко с пудрата, така че да осигурите по-продължително действие на продуктите, но тя със сигурност не е подходяща за зоната под очите, тъй като допринася за това линиите там да бъдат по-изразени и видими. Матиращият ѝ ефект е очевиден при нанасяне, но при продължително носене не помага особено на хора с мазна кожа. Плюс е, че не оставя бели следи, а се слива с кожата. 
От сенките за очи поръчах два вида - трио сенки в два цвята с очна линия и моно сенки color up! Матовите сини сенки са с типичното качество за продукт на подобна цена, като двата сини пигмента се различават в наситеността и издръжливостта си. Тъмният цвят определено е с по-добро качество. Черният пигмент може да използвате за очертаване на очна линия или за основа, върху която да сложите сините цветове на клепача. По този начин се прави "подложка" и цветовете изпъкват по-добре.


Лилавите сенки в нюанс на слива или патладжан наистина ми харесват. Не се събират на клепача, може да се изгражда наситен цвят, издръжливи са и стоят красиво, тъй като цветът е по-необичаен. 

Ще обобщя всичко за финал, като споделя с вас, че не смятам марката за изключение от останалите подобни брандове в съответния ценови клас. Определено може да разработите продуктите, дори да ги "измамите" да покажат по-добро качество, отколкото имат "по производство", но ако сте по-взискателни, няма да бъдете особено впечатлени. Давам 6+ за опаковките, които наистина изглеждат атрактивно и примамливо, 3 за продуктите, използвани за основа на лицето и 4+ за декоративната козметика (сенки, спирала и червила).

На снимката вляво гримът е предимно с козметиката, за която ви разказвах досега. Използвала съм фон дьо тена, коректора, пудрата, хайлайтъра, червило, лилавите сенки и спиралата за мигли. 

Няма коментари:

Публикуване на коментар