Палачинки

След продължителна лятна почивка и ужасно много емоции, реших набързо да ви споделя един от най-важните моменти за мен това лято. Свързан е с палачинки, но не тези, които хапвахме сутрин и вечер по нагорещените улички в Сарти (за тях ще ви разкажа отделно, разбира се), а тези, които приготвих с моята племенница Лили. 

Това беше първата ни семейна ваканция! Имаше много игри, много хапване и много нови неща за откриване.Рецепта за палачинки знае всеки. Дали ще е бързият вариант на Джейми Оливър (1 яйце, 1 чаша брашно, 1 чаша прясно мляко) или пък по-трудоемкият, но перфектен вариант на шеф Ивелина Иванова от Меню - избор винаги има!  Вариантът, който е документиран тук (на 1 яйце се слагат 3 супени лъжици брашно, 1 с.л. лъжица захар, мляко на око и малко Sprite) е хибрид между указанията на татко и моите лични впечатления, че палачинките само с мляко са по-малко вкусни от тези, разредени с вода или сода. 

Приготвянето започва, като завързвате престилката здраво на кръста, слагате си готварска шапка и отивате на терасата да ритате футбол:


Когато все пак всички се организират в кухнята, се започва разбиването, пръскането, заливането, обръщането и тайното похапване:

 

Накрая масата се подрежда с хартиени чинии и салфетки на чудовища и палачинките се сервират с домашно сладко от малини, Нутела и дулсе ди лече от "Добрев". Или поне нашите бяха сервирани така. :)

За мен това беше един незабравим момент от многото, които създадохме по време на тази лятна почивка. Мястото, на което се събрахме всички, толкова ни впечатли с хубавата си атмосфера, изрядна чистота, с гостоприемството на домакините, че не мога да пропусна да не ви споделя кое е и да го препоръчам. Къща за гости "Мала планина" е семейното начинание на Пепи и Стоян, които ни спечелиха от пръв поглед. Намира се в село Искрец, в което въздухът е толкова чист, а тишината - толкова лечебна, че още на първия ден от престоя ви там започвате да планирате следващото си посещение. На сайта може да разгледате подробно какви са условията, но определено мога да ви гарантирам, че нищо няма да ви липсва!


До нови срещи, когато ще ви разкажа за плажовете на Ситония, които успяхме да посетим тази година и които вече много ни липсват! 

Девора

Коментари

Популярни публикации