Една кутия романтика по пощата, моля!

Виждали ли сте романтик във временна, надявам се, пенсия? Ако не сте, хвърлете едно око насам: сутрин едва отлепвам от леглото, смигвам на бебето за добро утро, запътвам се бавно към другата стая, докато всички кокали и сухожилия започват да работят в синхрон, разривам си едно кътче за кърмене на дивана и започвам новия ден, в който има от всичко по малко, но най-малко - романтика. Ето защо, когато Преслава Колева ми писа за новата абонаментна кутия за романтична литература, бях шокирана, че светът продължава да съществува и извън нашия малък остров на усамотението и че има някой, който е прозрял колко дълбоко вкоренен е стремежът ми към красота и е решил да ми напомни за него чрез своето дело. А делото на Преслава е Gembox - абонаментна кутия с изненади, една от които винаги е книга за любовта! Получих я в деня, в който трябваше да се сблъскам с грозната софийска действителност, след като оставих любимото си място - Блед - да продължава да съществува без мен... Какво има вътре?

Ясно, че Gembox е тематична сама по себе си, тъй като е позиционирана като "кутия за романтична литература". Най-хубавото за мен и това, което ме изненада най-приятно, беше, че всичко в нея е обвързано едно с друго, тоест - вложена е мисъл! Освен книгата, която - Ура! - не притежавах, вътре открих картонче с рецепта за сладки, които пък са споменати в романа (повече за него в Библиотеката). Освен книгата, в кутията има и други романтични изненади: крем за ръце на Билка с роза дамасцена и торбичка със сушени розови пъпки, които имат широко приложение, но най-вече - за красива и нежна декорация. И понеже всичко е розово, "десертът" е поставен с лак за нокти в съответния цвят. Забравих да кажа, че най-отгоре ме очакваше и персонално послание върху розова хартия, в което се разказва за продуктите. 

Моите впечатления

С голямо удоволствие пристъпих от разопаковането на кутията към използването на всичко, което открих вътре.  Прочетох книгата, лакирах се, а скоро се надявам да открия време да приготвя и сладките. Ако станат хубави, ще ви споделя за тях в блога. Сигурно ще ги декорирам с розовите пъпки.
Кутията определено ме зарадва, донесе ми разнообразие и съм сигурна, че някой път пак ще си поръчам (темата за август е "любов и омраза" и макар да ми е любопитно какво ще е включено вътре, ще изчакам някоя по-миролюбива тематика. Може би пак любов и печива, това не омръзва!).
Имам и една препоръка, за която знам, че няма да е финансово оправдана, но като говорим за любов, страст и романтика, кой мисли рационално? Аз бих изпращала кутии, които после могат да се използват за декоративни цели, вместо в настоящите картонени. В Щатите например има абонамент за козметична чантичка с продукти и всеки месец тя е с различен дизайн и съответния пълнеж от гримове. Казвам го, макар да осъзнавам колко нерентабилно звучи, но може би е реалистично да се добави като опция - когато поръчваш, избираш дали да дойде в малкото кашонче с розова панделка и розово тишу или в друга кутия, в която да си съхраняваш ценности или да подариш.


Накрая ще ви подскажа, че можете да поръчвате кутията и като подарък. Това е толкова страхотна идея, особено когато се чудите с какво да зардвате някоя романтична душа, която обича да чете. Просто е страхотно! 

Поздравления за новото начинание от мен! Успех на Gembox и приятно изненадване на всички, които ще си я поръчат! Ако си вземете августовската кутия, драснете ми какво съдържа. А пък аз ще споделя за някоя от следващите в страницата на Кошера във Facebook!

А сега обратно към реалността, която, да си призная, не е чак толкова страшна и прозаична. Защото сутрин, освен с всички грижи, започва и с "моето кафе", което само Жоро може да ми прави и е най-вкусното на света! 

Коментари

Популярни публикации